Dansk Showcase i Tyrkiet.

 
På grund af undtagelsestilstanden i Tyrkiet forandlediget af det forsøgte militærkup i juli, er nedenstående projekt udsat til 2017.
 
 
I en årrække har der være en god forbindelse mellem det danske og tyrkiske børneteatermiljø. Mange danske teatre har spillet i Tyrkiet – især på Bursas internationale børneteaterfestival – og en lang række tyrkiske teaterfolk har igennem årene besøgt aprilfestivalen. Senest var fire tyrkere en del af ASSITEJs residency i 2016, der bestod af deltagelse på festivalen på Frederiksberg og en efterfølgende workshop i Odsherred ledet af Marc van der Velden fra Teater ZeBU.
 
Denne forbindelse mellem Danmark og Tyrkiet resulterer nu i en dansk festival eller showcase, der løber af stablen i Istanbul d. 9. - 15. oktober 2016.
Partnere i projektet er ASSITEJ Tyrkiet, Bogazici Performing Arts Ensemble og universitetet i Ankara. 
 
En uddybning af projektets formål kan læses her.
 
De tyrkiske arrangører har deltaget på Aprilfestival 2015 og 2016 for bl.a. at udvælge de forestillinger, der skal spille i Tyrkiet. De har forespurgt forestillinger fra en række danske teatre, hvoraf kun nogle af de adspurgte har haft mulighed for deltagelse.
 
De danske forestillinger der spiller i Instanbul er følgende: 

  • Teater Hund med “OPDAGELSE”.
  • Asterions Hus med ”Romeo og Julie”
  • Teater Baglandet med ”Krop Amok”
  • Teatergruppen Batida med ”Manden de kaldte Rolex”
  • Graense-loes med ”Say Cheese”

 

Projektet er støttet af Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Statens Kunstfond.